TÄVLINGSFORM
Örebrocupen Bandy är en 7-manna turnering och vi välkomnar lag i spelklasserna i P10, P11 och P12. Samtliga spelklasser spelas över två dagar, lördag och söndag. Det får vara obegränsat antal spelare i truppen per match. En spelare får endast representera ett lag i samma åldersklass. Gruppspelet spelas i enkelrondig serie. Matcher spelas på tre planer samtidigt.

SPELKLASSER
Örebrocupen Bandy 2022 spelas i tre spelklasser:
-P12 (födda 2010)
-P11 (födda 2011)
-P10 (födda 2012)

Antalet lag i varje spelklass kan komma att förändras allt eftersom anmälningsläget utvecklas. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till lag. Maximalt antal lag i Örebrocupen Bandy är 44.

MATCHGARANTI
Samtliga lag garanteras minst fyra matcher, men vi reserverar oss mot eventuella sena avhopp, walk over eller liknande.

TÄVLINGSREGLER
Svenska Bandyförbundets regler för sjumanna-spel gäller. Bestraffningsärenden handläggs av Örebrocupen Bandy tävlingsjury.

Tabellplacering
1. Poäng
2.Målskillnad
3.Flest gjorda mål
4.Inbördes möte(n)
5.Lottning

OM TRE LAG (LAG 1-3) HAMNAR PÅ SAMMA POÄNG
Om tre lag hamnar på samma poäng, lag 1-3, så gäller det först inbördes möten mellan de tre lagen. Om lagen då inte kan skiljas åt räknas inbördes målskillnad i de matcher som lag 1-3 har spelat mot varandra. Därefter flest gjorda mål. Detta innebär att matcherna lagen spelat mot lag 4 i gruppen inte räknas med i denna tabell. Om det fortfarande inte går att skilja lagen åt blir det lottning. Lottningen görs på tävlingskansliet ca 15 minuter efter avslutat gruppspel.

Vid oavgjord match i slutspelet
Avgörandet sker genom straffar enligt SBF:s regler, med tre straffar. Därefter slås suddenstraffar. Alla utespelare i laget ska ha slagit sin första straff innan någon slår sin andra.

RESULTATSERVICE
Fortlöpande under turneringen kommer resultat anslås. Du kan följa turneringen på Cupmanager.

SPELTIDER
Matchtid: 2x15 min i samtliga spelklasser.
Lördag: 07.30-ca 22.40
Söndag: 07.30-ca 19.00

ÖVERÅRIGA/DISPENSER
Varje lag får använda sig av tre överåriga spelare per match och laguppställning. Den överåriga spelaren får endast vara ett år äldre än den angivna spelklassen. Överåriga spelare kan inte delta i yngre spelklass och samtidigt i sin ordinarie spelklass. En spelare får endast representera ett lag i samma åldersklass.

Spelare som i sin ordinarie serie spelar med sk medicinsk dispens kan ansöka om att få nyttja denna även under Broman Cup. Scanna in den medicinska dispensen och skicka den till event@oskungdom.se, så hör vi av oss med svar inom två veckor.

För att ansöka om dispens behöver spelaren registreras i Cup Manager, systemet kommer be er då att göra en dispensansökan direkt där.